Dinsdag 19 Juni 2018

What's hot and what's not? Dat is voor iedereen verschillend uiteraard, maar hieronder vind je dagelijks nieuws uit de wereld die mij boeit.

Tweakers.net: dagelijks nieuws uit de IT wereld

Google Home en Chromecast kunnen precieze locatie vrijgeven

Google Home en de Chromecast hebben een authenticatiekwetsbaarheid die het mogelijk maakt de precieze locatie van de apparaten op afstand uit te lezen. Google werkt aan een fix voor de kwetsbaarheid.

Lees verder »

MariaDB 10.1.34

MariaDB is ontstaan als fork van MySQL nadat dit in 2009-2010 door Oracle werd overgenomen. Voor een overzicht van de verschillen tussen MariaDB en MySQL kun je op deze en deze pagina's terecht. MariaDB is een krachtige opensourcedatabaseserver, die vooral populair is als website- en forumdatabase. De ontwikkelaars hebben versie 10.1.34 uitgebracht in de vorige stable-tak met de volgende aankondiging:

Lees verder »

Apple krijgt boete in AustraliŽ voor niet repareren iPhones met 'error 53'

Apple heeft een boete van negen miljoen Australische dollar gekregen, omdat het bedrijf weigerde iPhones en iPads te repareren die al eerder door een derde partij waren gerepareerd. Gebruikers begonnen de zaak nadat ze de error 53-foutmelding kregen.

Lees verder »

Pegasus Mail 4.73

Versie 4.73 van Pegasus Mail is uitgekomen. Dit e-mailprogramma bestaat al meer dan 25 jaar. In het begin was het zijn tijd ver vooruit, maar het succes is tanende sinds Microsoft Outlook Express als standaard email-client met Windows XP is gaan meeleveren. Het uiterlijk is sinds de begindagen nauwelijks veranderd en verder ontbreken een kalender en nieuwslezer. Het programma is dus alleen om mee te e-mailen, maar daar is het dan ook goed in. Deze uitgave moet enkele beveiligingsproblemen verhelpen en bevat een nieuw helpsysteem.

Lees verder »
 SeQueL IT bvba    |   Dorpsstraat 56, 2920 Kalmthout, België   |   info@sequel-it.be   |   BTW BE 0898.784.380 - RPR Antwerpen
 Copyright © 2007-2017 Alle rechten voorbehouden